top of page

Flexibel Selectief Solderen

Logo-EPAC 1000x300.jpg

EPAC BV investeert in Selectief Soldeermachine van Pillarhouse

EPAC BV uit Weert produceert op maat van de klant printplaatassemblages, waarbij niet alleen de SMD componenten maar ook de doorsteekcomponenten een perfecte soldering vereisen. Met haar investering in de populaire Pillarhouse Jade MK-II selectief soldeermachine garandeert het bedrijf haar klanten kwalitatief hoogstaande soldeerverbindingen.  

Jade MKII bij EPAC.jpeg

EPAC heeft een breed spectrum aan klanten die in verschillende applicaties hun producten verwerken. Hierdoor moet het bedrijf kunnen inspelen op de zeer uiteenlopende vraag van de klant, gaande van kabelconfectie tot electronics productie in kleine en grote aantallen. Niettegenstaande tegenwoordig nagenoeg alle componenten in SMD verwerkt worden  zijn er nog tal van doorsteekcomponenten, met name displays, connectoren en vermogen componenten die manueel of machinaal moeten gesoldeerd worden.

 

“Met de komst van meer dubbelzijdige reflow in combinatie met vermogen componenten zijn we reeds geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve én flexibele oplossing.” zegt Arno Boot, eigenaar van EPAC BV. “Het aanbod in de markt is groot en we moesten de investering afwegen tegenover het manueel solderen.”

Het selectief solderen zorgt voor een hoge kwaliteit soldeerverbinding en is bovendien esthetisch beter omdat er geen hars of flux residu’s achterblijven. Afhankelijk van de toepassing kan elk soldeerpunt individueel of een reeks in groep gesoldeerd worden. Niet zozeer de hogere snelheid maar vooral de repeteerbaarheid, kwaliteit en stabiliteit van het proces zijn doorslaggevende aankoopfactoren.

 

“We hebben verschillende fabrikanten en systemen getest, zowel standalone als inline, maar onmiddellijk na de eerste demonstratie bij Smd-Tec waren we onder de indruk van het gebruiksgemak, flexibiliteit en de resultaten van de Pillarhouse Jade machine”, zegt Florin Ciubotariu, productie verantwoordelijke bij EPAC BV. “Om helemaal zeker te zijn van de mogelijkheden van de machine hebben we nog bijkomende testen gedaan op een product met een zeer kleine pitch in combinatie met lange pennen, en ook hier ging de machine probleemloos mee om.”

De fabrikant van de Jade MKII machine Pillarhouse heeft ruim 30 jaar ervaring en een zeer grote installatiebasis bij zowel wereldvermaarde als bij minder bekende bedrijven. Haar Jade MKII platform is ’s wereld meest populaire en meest verkochte standalone selectief soldeermachine.

 

“Het doet ons plezier om opnieuw aan te kunnen tonen dat deze machine één van de beste kwaliteit/prijsverhoudingen heeft, hetgeen onder andere in de Benelux voor een recordjaar zorgt” zegt Tom Van Tongelen, zaakvoerder van Smd-Tec.” Veel klanten vinden het een moeilijke ROI berekening, maar onder de streep is het een investering die zich binnen zeer korte termijn terugverdiend, omdat we keer op keer erin om het onsoldeerbare soldeerbaar te maken.” 

bottom of page