Flexibel Selectief Solderen

EPAC heeft een breed spectrum aan klanten die in verschillende applicaties hun producten verwerken. Hierdoor moet het bedrijf kunnen inspelen op de zeer uiteenlopende vraag van de klant, gaande van kabelconfectie tot electronics productie in kleine en grote aantallen. Niettegenstaande tegenwoordig nagenoeg alle componenten in SMD verwerkt worden  zijn er nog tal van doorsteekcomponenten, met name displays, connectoren en vermogen componenten die manueel of machinaal moeten gesoldeerd worden.

 

“Met de komst van meer dubbelzijdige reflow in combinatie met vermogen componenten zijn we reeds geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve én flexibele oplossing.” zegt Arno Boot, eigenaar van EPAC BV. “Het aanbod in de markt is groot en we moesten de investering afwegen tegenover het manueel solderen.”

Het selectief solderen zorgt voor een hoge kwaliteit soldeerverbinding en is bovendien esthetisch beter omdat er geen hars of flux residu’s achterblijven. Afhankelijk van de toepassing kan elk soldeerpunt individueel of een reeks in groep gesoldeerd worden. Niet zozeer de hogere snelheid maar vooral de repeteerbaarheid, kwaliteit en stabiliteit van het proces zijn doorslaggevende aankoopfactoren.

 

“We hebben verschillende fabrikanten en systemen getest, zowel standalone als inline, maar onmiddellijk na de eerste demonstratie bij Smd-Tec waren we onder de indruk van het gebruiksgemak, flexibiliteit en de resultaten van de Pillarhouse Jade machine”, zegt Florin Ciubotariu, productie verantwoordelijke bij EPAC BV. “Om helemaal zeker te zijn van de mogelijkheden van de machine hebben we nog bijkomende testen gedaan op een product met een zeer kleine pitch in combinatie met lange pennen, en ook hier ging de machine probleemloos mee om.”

Medium volume - Jade

T +32 (0)16 436 742

F +32 (0)16 437 220

©2020 BY SMD-TEC.

Industriezone D124
Ter Heidelaan 54c
3200 Aarschot
Belgium