top of page

Internet of Things dankzij de Essemtec Fox 

Otheruse BV uit Den Haag is een kleine en innovatieve onderneming met de focus om de IoT te integreren in alle facetten van de samenleving. Om te voldoen aan de snel evoluerende en veranderende marktvraag kocht ze onlangs de Essemtec Fox Bestukkingsmachine. We hadden een kort gesprek om te polsen naar hun beweegredenen hiervoor.

Hoe was uw situatie voor de aankoop? 
Alles werd manueel bestukt, we hadden geen bestukkingsmachine en er was ook geen ervaring met machinale bestukking.
 
Waarom hebben jullie de stap gezet? 
Omdat de ontwikkeling van nieuwe producten er ons steeds toe dwong om kleinere componenten te gebruiken. Bovendien was het noodzakelijk om vanaf het eerste bord de hoogst mogelijke kwaliteit af te kunnen leveren.

Was het makkelijke beslissing?
Zeker niet! We zijn geen bestukkers, maar in de eerste plaats ontwikkelaars. Echter bij uitbesteden en manueel SMD componentjes plaatsen wordt alles enorm tijdrovend. Korte doorlooptijden van idee tot afgewerkt product zijn voor ons type van onderneming van cruciaal belang.

Waarom de Essemtec FOX?
Na het bijwonen van een demonstratie bij Smd-Tec ondervonden wij zeer snel dat deze machine voor ons alles in petto had om onze business te ondersteunen: Snelle programmatie, feilloze intelligente feeders, makkelijke bediening, kleine footprint, veel feedercapaciteit, hoge nauwkeurigheid en opschaalbaar naar hogere snelheden. Het was direct een match made in heaven. De overige fabrikanten konden nog niet aan de helft van onze eisen voldoen. Als we de uiteindelijke prijs afzetten tegenover de professionele machine die we ervoor in de plaats kregen, was onze keuze snel gemaakt. 

Welke voordelen zien jullie na de implementatie van de machine?
Smd-Tec heeft ons fantastisch begeleid om te zorgen dat wij in no-time specialisten werden in PCB assembly. We doen nu veel meer in minder tijd, en hebben hierdoor meer tijd om nieuwe projecten te ontwikkelen. En we beslissen nu helemaal zelf wanneer en hoeveel stuks we produceren.

Jullie hebben dus duidelijk geen spijt van je beslissing?
Wat dacht je nu zelf? Weet je, bij het berekenen van dit soort investeringen is er één ding wat je niet kan inschatten: de flexibiliteit en vrijheid, deze zijn onbetaalbaar. 

bottom of page