top of page
08c613_4984f187679d49a7aa3a4c7426794fff_

koopt IBL Vacuum Vapor Phase Machine

Om haar klanten perfecte en void vrije solderingen te kunnen geven heeft Newtec geïnvesteerd in een IBL dampfase machine met vacuum, die dankzij een gepatenteerd transport-, soft-vapor profiling en in-vapor vacuum systeem de beste oplossingen biedt voor Newtec’s meest uitdagende producten.

“De vraag naar void vrije solderingen en de diversifiëring van de producten stelden onze productie voor een uitdaging die we enkel met dampfase machines konden aanpakken” stelt Dhr G. De Winne , Director Manufacturing Operations bij Newtec. “Met een pakket aan criteria hebben wij over een periode van ongeveer 9 maanden verschillende toestellen getest om ons ervan te vergewissen dat de keuze die we maakte de beste en meest stabiele resultaten zou geven.”

Onder begeleiding van de lokale partner Smd-Tec werden de evaluaties uitgevoerd en de initiële resultaten lagen dicht bij elkaar. Het verschil tussen de systemen werd echter na meermaals gebruik duidelijk. Door het selectieproces over een ruime periode te spreiden kwamen toch een aantal duidelijke voordelen naar boven.

“We hebben IBL geselecteerd om verschillende redenen”, zegt Dhr. L Heyvaert, Senior Process & Production Engineer, “Maar de belangrijkste voor ons waren de stabiliteit in de soldeerresultaten , de robuustheid en opbouw van de machine, en de vernuftige gepatenteerde systemen die een meerwaarde geven aan onze productie-kwaliteit”.

bottom of page