top of page

15 Jaar Thal Technologies

10 Jaar Productie

15 Jaar Coole Electronica van Thal Technologies BV

Thal Technologies viert haar 15-jarig jubileum en is door de jaren heen een referentie geworden in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van LED-producten en thermische oplossingen. Het hoofdkantoor in Almere heeft meer dan 2400 m² kantoor- en productieruimte met 6 SMT-productielijnen, die ongekende mogelijkheden en flexibiliteit bieden.

SR traktatie Smd Tec 15 jaar Thal CU SR.

THAL is de afkorting voor THermal And Led, hetgeen de hoofdactiviteit en expertise van het bedrijf omvat. Een goede thermische controle verlengt niet alleen de levensduur van een product, maar verhoogt ook de prestaties en voorkomt storingen.  Het bedrijf richt zich op toepassingen gaande van industriële applicaties, tot luchtvaart en straatverlichting. Men heeft intern alle nodige expertise die ervoor zorgen dat de eindgebruiker kan rekenen op een oplossing voor koeling van elektronica producten,  en thermisch beheer van LED verlichting en modules.

Thal Technologies is "made in Nederland" en deze maak-industrie aanpak begon een decennium geleden toen het bedrijf investeerde in haar eerste SMT-productiemachine van Essemtec.

" Om de beste oplossing te bieden hadden we ervoor gekozen om de afstand tussen de ontwikkeling en productie zo kort mogelijk te houden.” zegt Ad Musters, oprichter en CEO van Thal Technologies. "Alleen hersenen en ideeën zijn niet genoeg om werkende producten aan onze klanten te leveren. Met onze expertise in specifieke LED-producten en productie, zien we dat we beter inspelen op de vereisten, het ontwerpen en time-to-market die sneller wijzigen dan de bomen van blad veranderen"

In de afgelopen 15 jaar is het bedrijf gestaag gegroeid en daarmee ook het machinepark, waar de meest recente investering onder andere voorzag in de productie van XXL extreem lange LED strips en industrialisatie software om de productie efficiëntie te verhogen. “We zijn zeer vereerd dat Thal Technologies sinds 10 jaar één van  onze trouwste klanten is,” zegt Tom Van Tongelen, CEO van Smd-Tec. “ Dit heeft geresulteerd in een compleet machinepark van Smd-Tec met meer dan 8 bestukkingsmachines, screenprinters, reflow-ovens en handling-apparatuur verspreid over 6 SMT-productielijnen.”

SR Thal Production Overview.jpg

Thal Productie met 6 SMT lijnen, 2400m² en netto output van 100 miljoen componenten per jaar

Thal Technologies is ISO9001: 2015 gecertificeerd en heeft uitgebreide productie voorzieningen waarmee het volledige spectrum van componenten kan geplaatst worden, en PCB’s tot een lengte van 1500mm kan verwerkt worden. De netto-uitvoercapaciteit van meer dan 100 miljoen componenten is zelden te zien in de Benelux. Al deze mogelijkheden en de combinatie van ontwerp en productie maakt Thal Technologies tot een unieke partner voor LED's en oplossingen voor warmtebeheer in Nederland, België en ver daarbuiten. Ze houden de productie en de elektronica “cool” sinds 2003.

bottom of page