De productie van de LED strips wijkt af van de standaard SMD productie omdat speciale formaten van PCB’s tot 1500mm moeten verwerkt worden. Dit unieke concept zorgt voor lichtlijnen die sneller en makkelijker gemonteerd kunnen worden. Om een oplossing te bieden ging het bedrijf te rade bij Smd-Tec te Aarschot (B), die reeds jarenlange ervaring hebben met de inrichting van elektronica productie bedrijven én met oplossingen voor de zogenaamde long board LED productie.

“De selectie van onze partner was van groot belang om de nodige know-how en advies te leveren.”, zegt Ton van Kleef, bedrijfsleider bij Veko Lightsystems International BV. ‘De selectieperiode heeft meer dan zes maanden geduurd en we hebben verschillende voorstellen naast elkaar gelegd, waarbij de oplossing van Smd-Tec op technisch en financieel vlak de beste keuze was”. 

Bovendien had Smd-Tec reeds eerder bij Thal Technologies uit Almere (NL) eenzelfde soort van productielijn geïnstalleerd. Thal heeft dan ook in dit type van lange LED board productie een zeer grote praktijkkennis en ervaring opgebouwd die zij nu delen met Veko Lightsystems

Deze investering stelt Veko in staat om meer dan 5.000.000 LED's per maand te plaatsen.

Productie van 1500mm lengte LED panelen

T +32 (0)16 436 742

F +32 (0)16 437 220

©2020 BY SMD-TEC.

Industriezone D124
Ter Heidelaan 54c
3200 Aarschot
Belgium