top of page

Veko investeert in Long LED board SMD productielijn

Veko Lightsystems International BV uit Schagen (NL) ontwikkelt, produceert en monteert al meer dan 40 jaar aluminium (LED) lijnverlichting en voorziet in heel Europa bedrijfspanden van lichtlijnen. Lokale productie staat hoog in het vaandel en onlangs heeft Veko aan de assemblage van de aluminium armaturen ook de SMD productie van de LED verlichting toegevoegd.

De productie van de LED strips wijkt af van de standaard SMD productie omdat speciale formaten van PCB’s tot 1500mm moeten verwerkt worden. Dit unieke concept zorgt voor lichtlijnen die sneller en makkelijker gemonteerd kunnen worden. Om een oplossing te bieden ging het bedrijf te rade bij Smd-Tec te Aarschot (B), die reeds jarenlange ervaring hebben met de inrichting van elektronica productie bedrijven én met oplossingen voor de zogenaamde long board LED productie.

“De selectie van onze partner was van groot belang om de nodige know-how en advies te leveren.”, zegt Ton van Kleef, bedrijfsleider bij Veko Lightsystems International BV. ‘De selectieperiode heeft meer dan zes maanden geduurd en we hebben verschillende voorstellen naast elkaar gelegd, waarbij de oplossing van Smd-Tec op technisch en financieel vlak de beste keuze was”. 

Bovendien had Smd-Tec reeds eerder bij Thal Technologies uit Almere (NL) eenzelfde soort van productielijn geïnstalleerd. Thal heeft dan ook in dit type van lange LED board productie een zeer grote praktijkkennis en ervaring opgebouwd die zij nu delen met Veko Lightsystems

De totale SMD lijn is ruim 20 meter lang en omvat volautomatische Autotronik systemen met PCB destacker, screenprinter, bestukkingsmachines, reflow soldeeroven, depaneller en testsysteem. Hiermee worden maandelijks maar liefst meer dan 5.000.000 LED’s geplaatst en heeft Veko het volledige beheer van onbewerkte PCB tot afgewerkt product. Dit geeft het bedrijf een enorme flexibiliteit, efficiëntie en beheersing van de kwaliteit en duurzaamheid van haar producten.

 

“We zijn zeer tevreden over de keuze van Veko,”, zegt Tom Van Tongelen, zaakvoerder van Smd-Tec. “Niet alleen dat ze ons geselecteerd hebben, maar omdat ze resoluut de kaart van lokale productie hebben getrokken. Het behoudt en uitbreiding van elektronica productie in de Benelux is bij uitstek de ideale voedingsbodem voor de toekomst van innovatieve bedrijven.”

Deze investering stelt Veko in staat om meer dan 5.000.000 LED's per maand te plaatsen.

Productie van 1500mm lengte LED panelen

bottom of page