top of page

Technologie ontmoet 

Ecologie

Electronica voor een groene planeet van CD systems

CD systems BV uit Noordwijkerhout (NL) ontwikkeld en produceert elektronica van prototype tot massaproductie voor industrieën en toepassingen die de vraag naar natuurlijke grondstoffen van deze planeet helpen verminderen en de prijs voor de klanten te verlagen.

Het bedrijf is een deel van de BHG groep en is trots om een 100% Nederlands bedrijf te zijn. De volledige keten van diensten omvat het ontwerp & de productie van de hardware, software, behuizingen en ondersteuning. De focus van het bedrijf is milieuvriendelijke elektronische ontwerpen en -met hun producten van Squarell Technology- in staat zijn om de prestaties van voertuig en bestuurder te verbeteren voor leveranciers van telematica. Hierdoor maken ze een efficiëntere verlaging van de uitstoot mogelijk samen met een algemene kostenvermindering van 16%.

Volgende op een hogere vraag van de markt en de filosofie om in staat te zijn alle expertise onder hetzelfde dak samen te brengen, besliste het bedrijf om te investeren in de Essemtec Fox high-end bestukkingsmachine dat de meest moderne hard- en software gebruikt en de hoogste kwaliteit kan garanderen voor de vervaardiging van alle soorten producten. Hierbij heeft de machine een erg laag energieverbruik van slechts 750W in een plaats besparend ontwerp, en ook de reflow oven heeft een verbruik van slechts 6,1kW voor kwalitatieve inline soldeerresultaten.

 

 “We werkten al verschillende jaren met de eerste generatie Essemtec machines”, zegt Paul van Haarlem, productie manager bij CD systems, “Toen ons de nieuwe Fox Pick & Place machine geïntroduceerd werd, zagen we al snel de voordelen voor ons bedrijf. Hij levert ons niet alleen de flexibiliteit en de snelheid die we nodig hebben, maar zijn toekomstbestendige concept laat ons toe om onze productie te laten groeien samen met de noden van het bedrijf.”.

 

Het productgamma van CD systems is heel breed en gaat van hele kleine microprocessor PCB’s tot controllers voor stappenmotoren. Om aan de snel veranderende eisen van de markt tegemoet te kunnen komen, erkende het BHG management dat het niet genoeg is om een idee te hebben, maar dat je ook de juiste tools en apparatuur in huis moet hebben om ze om te zetten in volledige werkende oplossingen, zonder de extra stap van externe partners en productie

"Het toekomstbestendige conceptgeeft ons de flexibiliteit om de productie laten mee te groeien met de  noden van het bedrijf" 

“Deze investering omvat een volledige inline opstelling met het Essemtec Fox Pick & Place systeem, handling en een reflow oven RO300FC met een laag verbruik.” zegt Tom Van Tongelen, zaakvoerder van Smd-Tec.” Hun one stop shop oplossing is een premium dienst die de markt ten goede komt en een algehele boost geeft aan de technologie in onze regio.”

 

Het mooie aan bedrijven zoals CD systems is dat ze niet alleen zorgen voor langdurige jobs, maar ook hun verantwoordelijkheid nemen als elektronica ontwerpers om aan oplossingen te werken die helpen om de impact op het milieu te verminderen, en zo de dingen schoner te houden voor ons, onze kinderen en de kinderen van onze kinderen.

bottom of page