top of page

Dit kan je leven redden

Jumiko logo.jpg

Noodverlichting die je leven kan redden van Jumiko BV 

Brand … we denken en hopen dat we er nooit mee geconfronteerd worden maar helaas is het een allesverslindend gevaar dat nooit helemaal uit te sluiten is. Een duidelijke zichtbare noodverlichting is van cruciaal belang om jezelf in veiligheid te brengen. Jumiko BV uit Emmen zorgt voor deze veiligheid.  

LS Jumiko Fox 2p HS.jpg

Met meer dan 25 jaar kennis en ervaring op het gebied van noodverlichting en LED verlichting biedt Jumiko een brede waaier van producten en diensten (al dan niet) op maat van de eindgebruiker.  Om zeer snel in te kunnen spelen op de marktvraag en een korte time to market te verzekeren ontwikkelt men niet alleen de verlichting en armaturen, maar wordt er ook in huis vervaardigd.

 

“De laatste jaren zien we een enorme groei en dan vooral met LED toepassingen”, zegt Jan Oelen, eigenaar van Jumiko. ”Om helemaal aan de marktvraag te kunnen voldoen hebben we onlangs besloten om een investering te doen in een SMD lijn.”

Voordien besteedde het bedrijf (een deel van) de SMD bestukking uit maar door een combinatie van logistieke en kwalitatieve issues werd besloten om dit in eigen beheer te doen. De uitdaging voor Jumiko was om een goede oplossing te vinden voor een productie die een combinatie heeft van grote en kleine productiebatches, eenvoudige en meer complexe PCBA’s .

 

“Het maken van een keuze was niet evident omdat er een groot aanbod van fabrikanten is, en bovendien speelt prijs en gebruiksgemak een belangrijke rol.’ volgens Jan Oelen. “Echter zat de klik met Smd-Tec en de Essemtec machine er direct. Het paste gewoon helemaal in ons verwachtingsplaatje en binnen een paar weken hebben we de aankoop bezegeld.”

De Essemtec Fox bestukkingsmachine bevat de nieuwste technologie om te zorgen dat Jumiko snel, eenvoudig en aan de hoogste nauwkeurigheid aan de slag kan. Hij is opgebouwd met lineaire motoren, en kan meegroeien met het bedrijf omdat hij voorzien kan worden van 1, 2 of 4 plaatsingskoppen.   Uiteraard plaatst hij het volledige spectrum van SMD componenten en is hij wereldwijd gelauwerd voor de meest gebruiksvriendelijke software.    

 

“Om de lijn helemaal te vervolledigen investeerde Jumiko ook in een screenprinter en de Essemtec RO300 reflow oven, en kan nu voluit gaan voor maximum output tegen de best mogelijke kwaliteit”, zegt Tom Van Tongelen, eigenaar van Smd-Tec. “Volgende keer dat ik in een hotel incheck of in een kantoorruimte ben ga ik op zoek naar de groen verlichte bordjes en zal me veiliger voelen met de wetenschap dat deze misschien met onze machines zijn gemaakt. Safety first!.”

bottom of page